Publikavimo data: 2024-01-20
Šviežios salotos su putpelių kiaušiniais receptas
Šviežių kopūstų, vyšninių pomidorų, keptų grybų ir putpelių kiaušinių salotos su majonezo padažu puikiai tinka pietums, vakarienei ar užkandžiui. Salotoms geriausia naudoti jaunus kopūstus, nes jie yra švelnesni ir minkštesni. Arba jį galite pakeisti Pekino salotomis. Vietoj vyšninių pomidorų galite imti paprastus pomidorus, salotos netaps prastesnės. Salotos gaunasi traškios, šviežios ir maistingos, o svarbiausia - skanios.
Žingsnis 1
Nuplaukite daržoves, grybus ir prieskonines žoleles ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Kietai išvirtus putpelių kiaušinius virkite 5 minutes, tada staigiai panardinkite kiaušinius į ledinį vandenį ir nulupkite lukštus.
Žingsnis 2
Grybus supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Kopūstus supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 4
Perpjaukite putpelių kiaušinius per pusę.
Žingsnis 5
Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus, vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę.
Žingsnis 6
Labai smulkiai sukapokite petražoles.
Žingsnis 7
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite grybus 5-7 minutes, pabaigoje pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 8
Paruoškite padažą: dubenyje sumaišykite majonezą, citrinos sultis, smulkintas petražoles, žiupsnelį druskos ir pipirų. Išmaišykite.
Žingsnis 9
Sudėkite salotas: giliame dubenyje sumaišykite kopūstus, grybus, žaliuosius svogūnus, putpelių kiaušinius ir vyšninius pomidorus.
Žingsnis 10
Apšlakstykite salotas padažu ir išmaišykite.
Žingsnis 11
Salotos paruoštos. Prieš patiekdami papuoškite petražolių lapeliais.
Žingsnis 12
Jei norite švelnesnių salotų, vietoj kopūstų naudokite Pekino salotas arba paprastas lapines salotas. Vyšninių pomidorų ir putpelių kiaušinių nedėkite į salotų vidų, bet uždėkite juos ant viršaus kaip papuošimą.
Kategorijos