Publikavimo data: 2024-04-14
Šviežių kopūstų sriuba
Šči pagrįstai laikomi vienu populiariausių nacionalinės rusų virtuvės patiekalų. Patiekalas gali būti ruošiamas iš įvairių ingredientų, tačiau pagrindinis ir nekintamas ingredientas yra kopūstai. Šči iš šviežių kopūstų galima patiekti bet kuriuo metų laiku. Lengva sriuba be mėsos tinka vaikų ir vegetariškam valgiaraščiui, o dėl lengvo virškinimo bus ypač tinkama per vasaros karščius.
Žingsnis 1
Susmulkinkite kopūstus, bulves supjaustykite nedideliais griežinėliais.
Žingsnis 2
Morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Supjaustykite svogūną griežinėliais.
Žingsnis 4
Išbarstykite žaliąsias petražoles ir česnakus.
Žingsnis 5
Į įkaitintą keptuvę supilkite svogūnus, tarkuotas morkas ir česnakus. Gerai išmaišę ingredientus, kepkite juos ant vidutinio stiprumo ugnies dar 5-7 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 6
Sudėkite bulves ir kopūstus į puodą. Virkite 3-5 minutes.
Žingsnis 7
Į sriubą sudėkite daržovių mišrainę.
Žingsnis 8
Kruopščiai sumaišykite ingredientus ir virkite sriubą dar 3-5 minutes.
Žingsnis 9
Sriubą paskirstykite porcijomis. Patiekite su šviežiais smulkiai supjaustytais žalumynais. Valgykite sveikai!
Kategorijos