Publikavimo data: 2024-04-06
Svogūnų kreminė sriuba
Svogūnų kreminėje sriuboje beveik nėra prieskonių, o tai labai keista prancūzų virtuvei. Tačiau klasikinė svogūnų sriuba yra tokio sodraus skonio, kad jai nereikia papildomų prieskonių. Svogūnų sriubos labai populiarios nuo senų laikų. Šios sriubos buvo garsios ir plačiai paplitusios romėnų valdymo laikais. Dėl savo prieinamumo ir lengvo auginimo svogūnai buvo pagrindinis daugelio neturtingų šeimų maisto produktas. Šiais laikais svogūnų sriuba papildyta daugybe išskirtinių priedų.
Žingsnis 1
Apkepkite svogūnus. Pastatykite keptuvę ant ugnies. Supilkite alyvuogių aliejų. Sudėkite porus. Kepkite 2-3 minutes. Sudėkite svogūnus ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Nuimkite keptuvę nuo ugnies.
Žingsnis 2
Išvirkite bulves. Ant ugnies pastatykite puodą su vandeniu. Sudėkite bulves. Pasūdykite ir virkite, kol suminkštės, ant vidutinės ugnies uždengę dangčiu. Nuimkite nuo ugnies. Nusausinkite. Į puodą sudėkite pakepintus svogūnus, sviestą ir grietinėlę. Išplakite visus ingredientus panardinamuoju maišytuvu iki vientisos masės.
Kategorijos