Svogūnų kreminė sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-06

Svogūnų kreminė sriuba

Svogūnų kreminėje sriuboje beveik nėra prieskonių, o tai labai keista prancūzų virtuvei. Tačiau klasikinė svogūnų sriuba yra tokio sodraus skonio, kad jai nereikia papildomų prieskonių. Svogūnų sriubos labai populiarios nuo senų laikų. Šios sriubos buvo garsios ir plačiai paplitusios romėnų valdymo laikais. Dėl savo prieinamumo ir lengvo auginimo svogūnai buvo pagrindinis daugelio neturtingų šeimų maisto produktas. Šiais laikais svogūnų sriuba papildyta daugybe išskirtinių priedų.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
47 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.82/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Svogūnų kreminė sriuba Žingsnis 1
Apkepkite svogūnus. Pastatykite keptuvę ant ugnies. Supilkite alyvuogių aliejų. Sudėkite porus. Kepkite 2-3 minutes. Sudėkite svogūnus ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Nuimkite keptuvę nuo ugnies.

Žingsnis 2

Svogūnų kreminė sriuba Žingsnis 2
Išvirkite bulves. Ant ugnies pastatykite puodą su vandeniu. Sudėkite bulves. Pasūdykite ir virkite, kol suminkštės, ant vidutinės ugnies uždengę dangčiu. Nuimkite nuo ugnies. Nusausinkite. Į puodą sudėkite pakepintus svogūnus, sviestą ir grietinėlę. Išplakite visus ingredientus panardinamuoju maišytuvu iki vientisos masės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos