Publikavimo data: 2024-04-05
Svogūnų lukštų ritinys
Suktinukas lukštuose yra skanus ir sotus patiekalas. Šis virtas vyniotinis puikiai tinka pusryčiams. Jį galima supjaustyti plonais griežinėliais sumuštiniams. Taip pat kiauliena svogūnų lukštuose gerai atrodo ant šventinio stalo kaip užkandis, nes supjaustyta griežinėliais atrodo labai apetitiškai. Lukštai suteikia vyniotiniui gražią auksinę spalvą. Į vyniotinį galima dėti prieskonių ir garstyčių pagal skonį, kad jis būtų daugiau ar mažiau aštrus.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Perpjaukite kiaulienos krūtinėlės gabalą skersai, lyg norėdami nupjauti vieną sluoksnį, bet neperpjaukite iki galo. Giliame dubenyje sumaišykite druską, pipirus, prieskonius ir sausąsias garstyčias. Šiuo mišiniu aptepkite visą mėsos gabalą.
Žingsnis 2
Susukite ritinį. Suvyniokite taip, kad oda būtų viršuje. Tvirtai suriškite virvele. Į keptuvės dugną įdėkite keletą svogūnų lukštų ir ant viršaus uždėkite suktinuką. Ant vyniotinio uždėkite likusius svogūnų lukštus ir lauro lapą. Užpilkite vandeniu, kad jis visiškai apsemtų vyniotinį. Užvirus virkite ant vidutinės ugnies 2-2,5 valandos. Išimkite vyniotinį iš keptuvės ir atvėsinkite. Padėkite jį į šaldytuvą 3-5 valandoms.
Kategorijos