Publikavimo data: 2024-09-17
Svogūnų sriuba su bagete
Pasak legendos, svogūnų sriubą išrado Prancūzijos karalius Liudvikas XV. Naktį medžioklės namelyje išalkęs jis nerado jokių kitų produktų, tik svogūnus, sviestą ir šampaną. Jis sujungė šiuos ingredientus ir išvirė sriubą. Tačiau patiekalo istorija siekia romėnų laikus. Legionieriai dažnai virdavo svogūnų troškinį, daržovės buvo nebrangios, sriubą buvo paprasta paruošti ir ji naikino mikrobus. Romėnai manė, kad žalių svogūnų vartojimas sukelia galvos skausmus, tačiau tokių nusiskundimų dėl sriubos nebuvo.
Žingsnis 1
Storadugniame puode ištirpinkite sviestą. Kepkite svogūną, kol taps permatomas, paskui apverskite ir kepkite, kol karamelizuosis. Sausoje keptuvėje lengvai pakepinkite miltus, tada suberkite juos į svogūnus ir išmaišykite. Į keptuvę supilkite vyną, sumaišytą su cukrumi. Leiskite svogūnams minutę pavirti su vynu. Jei reikia, įmaišykite sultinį arba vandenį. Užvirinkite ir ant silpnos ugnies virkite 15-20 minučių. Išmaišykite ir supilkite likusį vandenį. Užvirinkite ir virkite 15 minučių.
Žingsnis 2
Išdėliokite bagetės griežinėlius ant kepimo skardos ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Dėkite juos į orkaitę 3-4 minutėms. Patiekdami į sriubą įdėkite skrebučių.
Kategorijos