Tabako vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Tabako vištiena

Sultingos ir skanios vištienos gaminimo variacija.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
228 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
18 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Tabako vištiena Žingsnis 1
Paimkite vištieną, perpjaukite ją, pašalinkite riebalų perteklių - odą.

Žingsnis 2

Tabako vištiena Žingsnis 2
Toliau vištieną reikia šiek tiek pamušti, tam ją uždengiau maistine plėvele, kad nebūtų purslų.

Žingsnis 3

Tabako vištiena Žingsnis 3
Vištieną pamirkykite su druska, taip pat aptepkite dviem šaukštais saulėgrąžų aliejaus.

Žingsnis 4

Tabako vištiena Žingsnis 4
Išspauskite citriną, kad būtų rūgštesnė, aptepkite vištieną iš abiejų pusių ir palikite marinuotis 30-40 minučių.

Žingsnis 5

Tabako vištiena Žingsnis 5
Tuo tarpu paruoškite padažą: česnaką sumaišykite su garstyčiomis, saulėgrąžų aliejumi ir juodaisiais pipirais.

Žingsnis 6

Tabako vištiena Žingsnis 6
Įmeskite sviestą į keptuvę ir palaukite, kol įkais.

Žingsnis 7

Tabako vištiena Žingsnis 7
Sudėkite vištieną ant įkaitintos keptuvės, ant viršaus užpilkite didelį puodą vandens ir stipriai prispauskite vištieną, palikite 15-20 minučių ant vidutinės ugnies ir apverskite, vėl prispausdami keptuve.

Žingsnis 8

Tabako vištiena Žingsnis 8
Iškepusią vištieną iš vienos pusės aptepkite česnakiniu padažu, o iš kitos - česnakiniu padažu. Kepkite 2-3 minutes iš abiejų pusių, tada išjunkite ugnį, uždenkite dangčiu ir palikite pastovėti apie 30-40 minučių - vištiena paruošta.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos