Publikavimo data: 2025-08-17
Tabako vištiena
Sultingos ir skanios vištienos gaminimo variacija.
Žingsnis 1
Paimkite vištieną, perpjaukite ją, pašalinkite riebalų perteklių - odą.
Žingsnis 2
Toliau vištieną reikia šiek tiek pamušti, tam ją uždengiau maistine plėvele, kad nebūtų purslų.
Žingsnis 3
Vištieną pamirkykite su druska, taip pat aptepkite dviem šaukštais saulėgrąžų aliejaus.
Žingsnis 4
Išspauskite citriną, kad būtų rūgštesnė, aptepkite vištieną iš abiejų pusių ir palikite marinuotis 30-40 minučių.
Žingsnis 5
Tuo tarpu paruoškite padažą: česnaką sumaišykite su garstyčiomis, saulėgrąžų aliejumi ir juodaisiais pipirais.
Žingsnis 6
Įmeskite sviestą į keptuvę ir palaukite, kol įkais.
Žingsnis 7
Sudėkite vištieną ant įkaitintos keptuvės, ant viršaus užpilkite didelį puodą vandens ir stipriai prispauskite vištieną, palikite 15-20 minučių ant vidutinės ugnies ir apverskite, vėl prispausdami keptuve.
Žingsnis 8
Iškepusią vištieną iš vienos pusės aptepkite česnakiniu padažu, o iš kitos - česnakiniu padažu. Kepkite 2-3 minutes iš abiejų pusių, tada išjunkite ugnį, uždenkite dangčiu ir palikite pastovėti apie 30-40 minučių - vištiena paruošta.
Kategorijos