Publikavimo data: 2025-08-20
Tailando stiliaus karbonadas su sojų padažu
Daugelis Azijos virtuvės patiekalų gaminami su sojos padažu. Su juo gaminamas tailandietiškas karbonadas. Siekiant paįvairinti mėsos padažą, šiame recepte į įprastą sojų padažą dedama medaus ir šviežiai spaustų citrinų sulčių. Paruoškite karbonadą su daržovėmis. Paprikos, morkos ir svogūnai padarys patiekalą ne tik ryškesnį, bet ir sveikesnį! Mėsoje yra geležies, o paprikose - vitamino C. Šie du elementai virškinami tik kartu. Pabarstykite patiekalą šviežiomis žolelėmis ir patiekite!
Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentos supjaustykite paprikas ir morkas griežinėliais. Mėsą supjaustykite 1 cm pločio juostelėmis. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Susmulkinkite žaliąjį svogūną ir susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 2
Padažui paruošti sumaišykite medų, sojų padažą ir šviežiai spaustas citrinos sultis.
Žingsnis 3
Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi ir pradėkite kepti karbonadą. Į keptuvę suberkite česnaką.
Žingsnis 4
Kai mėsa apkeps iki pusės, sudėkite supjaustytas daržoves.
Žingsnis 5
Daržoves ir karbonadą troškinkite, kol išvirs. Tada supilkite anksčiau paruoštą padažą. Pagal skonį pagardinkite druska. Viską gerai išmaišykite ir patiekalą virkite dar 5 minutes. Paruošta!
Kategorijos