Tamsaus alaus kotletas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Tamsaus alaus kotletas

Tamsus alus, kaip ir kai kurie kiti alkoholiniai gėrimai, naudojamas mėsai prieš marinavimą. Alus taip pat gali būti naudojamas apetitą žadinančiai ir originaliai tešlai gaminti. Tamsioje alaus tešloje apvolioti kotletai įgaus ypač ryškų ir ypatingą skonį, todėl mėsa taps neįprastu ir įsimintino skonio patiekalu. Be to, tamsaus alaus tešla būna nepaprastai minkšta ir oro, maloniai apgaubianti kiekvieną mėsos gabalėlį.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
180 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Tamsaus alaus kotletas Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Giliame dubenyje įmuškite vištos kiaušinį ir supilkite tamsųjį alų. Palaipsniui suberkite miltus ir maišydami išmaišykite, kad susidarytų gumulėlių. Į tešlą suberkite džiovintą imbierą, 0,5 šaukštelio druskos ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Tamsaus alaus kotletas Žingsnis 2
Paruoškite mėsą. Kiaulieną aštriu peiliu supjaustykite maždaug 1,5 cm storio medalionais. Sudėkite mėsą ant medinės pjaustymo lentelės, uždenkite maistine plėvele ir iš abiejų pusių muškite virtuviniu plaktuku. Kotletus pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 3

Tamsaus alaus kotletas Žingsnis 3
Apkepkite kotletus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kiekvieną kotletą panardinkite į tešlą, kad ji padengtų mėsą iš visų pusių, ir dėkite ant įkaitusios keptuvės. Kepkite mėsą iš abiejų pusių po 4-5 minutes ant vidutinės ugnies, kol mėsa taps auksinė.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos