Publikavimo data: 2024-06-15
Tamsaus romo gabalėlis
Kotletus su tamsiuoju romu galima vadinti tankiais, sotiais, vadinamaisiais "vyriškais" patiekalais. Alkoholyje marinuota mėsa tampa minkštesnė ir įgauna sodrų skonį. Paruošti kotletus nėra sudėtinga, tačiau svarbu laikytis svarbių taisyklių. Pirma, rinkitės šviežią mėsą, ji turi būti šviesiai rausvos spalvos. Antra, kiaulieną reikia pjaustyti griežtai skersai pluošto, kad jos storis būtų ne didesnis kaip 1,5 cm. Trečia, mėsą būtina apskrudinti.
Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Sudėkite kotletus į dubenį ir užpilkite 2 valgomaisiais šaukštais tamsaus romo. Suberkite sausas Provanso žoleles, druską ir pipirus ir išmaišykite. Palikite mėsą marinuotis 30 minučių.
Žingsnis 2
Apkepkite marinuotus kotletus. Ant ugnies pastatykite keptuvę, įkaitinkite ir supilkite aliejų. Ant įkaitusios keptuvės sudėkite kotletus. Vieną pusę kepkite 2-3 minutes, apverskite, įpilkite į keptuvę 1 valgomąjį šaukštą romo ir kepkite toliau, kol mėsa iškeps.
Kategorijos