Publikavimo data: 2025-08-19
Tartaletės su bulvių koše, kumpiu ir sūriu orkaitėje
Iš paprastų ingredientų galima paruošti puikų šventinio stalo užkandį. Vienas populiariausių užkandžių patiekalų yra tartaletės. Jos puikiai tinka įdaryti tiek saldžiais, tiek nesaldžiais įdarais. Siūlome tartaletes įdaryti bulvėmis, kumpiu ir sūriu. Užkandis išeis apetitiškas, sotus ir labai skanus. Vietoj kumpio galite naudoti virtą dešrą arba virtą vištienos krūtinėlę. Kepant tartaletės tampa traškios, o įdaras minkštas.
Žingsnis 1
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Supjaustykite kumpį nedideliais 4-5 mm dydžio kubeliais. Virtas bulves sutrinkite šakute arba trintuvu.
Žingsnis 2
Bulves, sūrį ir kumpį sudėkite į gilų dubenį. Pagal skonį pagardinkite druska ir sumaišykite.
Žingsnis 3
Gautą įdarą paskirstykite į tartaletes.
Žingsnis 4
Dėkite pyragėlius ant kepimo skardos arba į kepimo indą ir pašaukite į 200 °C temperatūros orkaitę 10-15 minučių. Tartaletės turėtų paruduoti, o įdaras - įgauti apetitą žadinančią plutelę.
Žingsnis 5
Tartaletės su bulvėmis, kumpiu ir sūriu paruoštos. Gero apetito!
Kategorijos