Publikavimo data: 2025-08-20
Tartaletės su džiūvėsėliais
Julienne - prancūziškas patiekalas, kurio kilmė siejama su specialiu daržovių pjaustymu labai plonais šiaudeliais. Prancūzijoje julienne gali būti vadinamos salotos, sriuba arba troškinys su taip supjaustytomis daržovėmis. Buvusioje Sovietų Sąjungoje po sūrio plutele keptos daržovės su grybais vadinamos julienne, nes šis patiekalas buvo įtrauktas į daugelio sovietinių restoranų šventinį meniu. Iš pradžių daržovės à la julienne buvo pjaustomos šiaudeliais, vėliau tai tapo neprivaloma. Nepaisant viso to, julienne, mūsų jau tradiciniu supratimu, yra labai skanus patiekalas.
Žingsnis 1
Grybus, vištienos filė ir svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Tada į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir apkepkite visus produktus. Pirmiausia į keptuvę siųskite filė, o po 2-3 minučių, kai ji pabals, svogūnus ir grybus. Kepkite dar 7-10 minučių.
Žingsnis 2
Tada supilkite į keptuvę grietinėlę, uždenkite ir virkite dar 2-3 minutes. Tuo tarpu sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 3
Įdarą šiek tiek atvėsinkite ir paskirstykite į tartaletes. Pabarstykite sūriu ir kepkite orkaitėje 5 minutes, kol sūris išsilydys. Orkaitės temperatūra turėtų būti 200 ℃, kad sūris greitai išsilydytų ir tartaletės neišdžiūtų.
Kategorijos