Tartaletės su džiūvėsėliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Tartaletės su džiūvėsėliais

Julienne - prancūziškas patiekalas, kurio kilmė siejama su specialiu daržovių pjaustymu labai plonais šiaudeliais. Prancūzijoje julienne gali būti vadinamos salotos, sriuba arba troškinys su taip supjaustytomis daržovėmis. Buvusioje Sovietų Sąjungoje po sūrio plutele keptos daržovės su grybais vadinamos julienne, nes šis patiekalas buvo įtrauktas į daugelio sovietinių restoranų šventinį meniu. Iš pradžių daržovės à la julienne buvo pjaustomos šiaudeliais, vėliau tai tapo neprivaloma. Nepaisant viso to, julienne, mūsų jau tradiciniu supratimu, yra labai skanus patiekalas.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
141 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.91/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Tartaletės su džiūvėsėliais Žingsnis 1
Grybus, vištienos filė ir svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Tada į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir apkepkite visus produktus. Pirmiausia į keptuvę siųskite filė, o po 2-3 minučių, kai ji pabals, svogūnus ir grybus. Kepkite dar 7-10 minučių.

Žingsnis 2

Tartaletės su džiūvėsėliais Žingsnis 2
Tada supilkite į keptuvę grietinėlę, uždenkite ir virkite dar 2-3 minutes. Tuo tarpu sūrį sutarkuokite smulkia tarka.

Žingsnis 3

Tartaletės su džiūvėsėliais Žingsnis 3
Įdarą šiek tiek atvėsinkite ir paskirstykite į tartaletes. Pabarstykite sūriu ir kepkite orkaitėje 5 minutes, kol sūris išsilydys. Orkaitės temperatūra turėtų būti 200 ℃, kad sūris greitai išsilydytų ir tartaletės neišdžiūtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltiniai antrieji patiekalai, užkandžiai, užkandžiai su duona ar pita, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, užkandis, žalumynų sezonas, česnakų sezonas, tartaletės, naujametiniai užkandžiai, receptų knyga, krevečių tartaletės, sūrio varškės tartaletės, tartaletės užkandžiai, česnakiniai užkandžiai

Kategorijos