Publikavimo data: 2025-08-17
Tartaletės su kepenų paštetu ir granatų želė
Gražiai papuošti tartaletės su skaniu įdaru yra geras bet kokios šventės skanėstas. Šiuos mažus tešlos krepšelius galite nusipirkti jau paruoštus, tačiau turėsite patys sugalvoti, kuo juos pripildyti ir kaip papuošti. Naudodamiesi šiuo receptu galėsite paruošti skanų įdarą tartaletėms ir originalų papuošimą.
Žingsnis 1
Želatiną išmaišykite 50 ml šalto vandens ir palikite 10 minučių. Tuomet įdėkite želatiną į vandens vonelę ir maišydami kaitinkite, kol ištirps. Supilkite granatų sultis, išmaišykite, supilkite į formeles ir dėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Įkaitintoje keptuvėje saulėgrąžų aliejuje apkepkite svogūnus ir morkas, kol taps auksinės spalvos. Sudėkite kepenėles ir kepkite, kol iškeps. Jos turi būti tolygios spalvos, o iš pjūvio turi tekėti skaidrios sultys. Į keptuvę supilkite grietinėlę ir 10 min. troškinkite po dangčiu, tada pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 3
Kepenis ir daržoves atvėsinkite ir viską susmulkinkite blenderiu dideliu greičiu. Mišinys turi būti purus ir vientisas. Šaukštu sudėkite paštetą į tartaletes ir ant kiekvienos uždėkite po gabalėlį granatų želė.
Kategorijos