Publikavimo data: 2025-08-19
Tatariškas azu su marinuotais agurkais, kvapiosiomis petražolėmis ir bulvėmis
Įvairiose pasaulio virtuvėse adaptuotas klasikinio totoriško azu receptas patyrė daugybę pakeitimų. Nekintantis šio patiekalo ingredientas visada buvo jautiena, nes kiauliena Rytų šalyse nevalgoma. Kulinarija žino dešimtis azu gaminimo variantų, tačiau šiandien kalbėsime apie totorišką receptą su marinuotais agurkais. Jis ruošiamas labai paprastai, nors, neturint tinkamos patirties, galima susipainioti ingredientų pridėjimo sekoje. Laikydamiesi totoriško azu gaminimo rekomendacijų pagal šį receptą, įgysite vertingos kulinarinės patirties ir mėgausitės nuostabiu rytietišku patiekalu.
Žingsnis 1
Jautieną sudėkite į keptuvę, įkaitintą iki didžiausios temperatūros, ir kepkite, kol taps auksinė. Į mėsą sudėkite smulkintą svogūną ir pomidorus ir troškinkite 10 minučių.
Žingsnis 2
Sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves ir marinuotus agurkus. Įdėkite česnako, pomidorų pastos ir prieskonių. Bulves užpilkite stikline vandens ir troškinkite po uždaru dangčiu 40 minučių ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 3
Susmulkinkite petražoles, suberkite jas į mėsą ir palikite patiekalą 10 minučių.
Kategorijos