Publikavimo data: 2024-06-15
Tatariško stiliaus jautienos azu
Azu yra tradicinis totorių patiekalas. Yra daug patiekalo variantų, tačiau pagal klasikinį receptą azu gaminamas su mėsa, bulvėmis, įvairiomis daržovėmis ir pagardinamas pomidorų padažu. Nepaisant to, kad patiekalas yra iš totorių virtuvės, jį paruošti nėra sudėtinga ir nereikalauja ypatingų įgūdžių bei ingredientų. Azu yra sotus, skanus ir gali užimti vietą ant šventinio stalo.
Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Bulves supjaustykite griežinėliais ir kepkite atskirai, kol iškeps (gali būti auksinės spalvos).
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir kepkite atskirai, kol įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 3
Mėsą supjaustykite juostelėmis ir kepkite 20 minučių. Į kepamą mėsą sudėkite griežinėliais supjaustytus agurkus ir pomidorų pastą. Užpilkite vandeniu ir troškinkite 30 minučių.
Žingsnis 4
Likus 5 minutėms iki kepimo į keptuvę su mėsa suberkite smulkintą česnaką, druską, papriką ir lauro lapą. Išmaišykite. Sudėkite paruoštą garnyrą su keptomis bulvėmis ir keptais svogūnais.
Kategorijos