Publikavimo data: 2024-06-15
Tatariško stiliaus kiaulienos azu
Azu yra tradicinis totorių patiekalas, tačiau jo gaminimo iš kiaulienos varianto negalima vadinti klasikiniu, nes totorių religija neleidžia valgyti kiaulienos. Tačiau visada Azu gaminamas su mėsa, bulvėmis, marinuotais agurkais ir pomidorų padažu. Patiekalą nėra taip sunku paruošti, jam nereikia jokių ypatingų įgūdžių ir ingredientų. Azu yra sotus, skanus ir gali užimti vietą ant šventinio stalo.
Žingsnis 1
Mėsą gerai pertrinkite per sietelį ir kepkite augaliniame aliejuje, kol išgaruos vanduo ir mėsa iškeps.
Žingsnis 2
Įkaitinkite kitą keptuvę su aliejumi. Bulves supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais ir gerai apkepkite, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Svogūną supjaustykite griežinėliais, o morkas - šiaudeliais. Kai mėsa iškeps, išimkite ją ir toje pačioje keptuvėje apkepkite svogūnus ir morkas, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Sudėkite kubeliais supjaustytus pomidorus ir troškinkite. Į troškintas daržoves sudėkite bulves, kubeliais supjaustytus agurkus ir mėsą ir troškinkite dar 10 minučių.
Žingsnis 5
Supilkite česnaką ir prieskonius, uždarykite dangtį ir troškinkite dar 10-12 minučių. Tada sudėkite smulkintas žoleles ir troškinkite dar 15 minučių.
Kategorijos