Publikavimo data: 2024-06-15
Tatariško stiliaus veršienos azu keptuvėje multicooker
Azu yra tradicinis totorių patiekalas, turintis daugybę skirtingų gaminimo variantų, tačiau dažniausiai keičiasi svarbiausias ingredientas - mėsa. Šiame recepte azu gaminamas iš veršienos ir gaunasi labai švelnus ir sotus. Dėl to, kad Azu gaminamas daugiafunkcinėje keptuvėje, jis tampa mažiau kaloringas ir sveikesnis, bet svarbiausia, kad užtrunka daug trumpiau nei klasikinis gaminimas. Rusų virtuvėje Azu kai kuriais atžvilgiais netgi primena įprastą kepsnį, tačiau turi savų vingrybių.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Į multicookerio indą įpilkite ½ augalinio aliejaus, įjunkite kepimo režimą ir kepkite mėsą 20-25 min. Tada nuvarvinkite, vėl sudėkite į dubenį ir 30 minučių įjunkite "troškinimo" režimą.
Žingsnis 2
Mėsai apkepus, supilkite likusį aliejų, sudėkite griežinėliais supjaustytus svogūnus ir morkas ir kepkite 10-12 minučių. Tada sudėkite griežinėliais supjaustytus agurkus ir viską kartu pakepinkite.
Žingsnis 3
Į mėsą ir daržoves supilkite pomidorų sultis, viską kepkite dar 7-8 minutes.
Žingsnis 4
Bulves supjaustykite į 4-8 dalis ir sudėkite į mėsą su daržovėmis ir pomidorais. Įdėkite prieskonių, lauro lapą ir verdančio vandens, troškinkite 80-100 minučių.
Kategorijos