Publikavimo data: 2024-06-22
Terijakio vištiena su bulvėmis orkaitėje
Šį receptą man papasakojo mama, ji visada gamindavo šį patiekalą savaitgaliais. Bulvės būna minkštos ir švelnios, o vištiena - sultinga ir apetitiška.
Žingsnis 1
Vištieną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir sudėkite į puodą.
Žingsnis 2
Į puodą įpilkite terijakio padažo, druskos ir smulkiai supjaustytų pipirų. Viską išmaišykite. Palikite marinuotis pusvalandį.
Žingsnis 3
Nuluptas bulves supjaustykite ketvirčiais ir sudėkite į kitą keptuvę.
Žingsnis 4
Į bulves supilkite grietinę, druską ir išmaišykite. Palikite bulves 20 minučių pastovėti.
Žingsnis 5
Į kepimo skardą sudėkite bulves, tada vištieną ir pašaukite į 210 °C įkaitintą orkaitę maždaug valandai. Kepimas priklausys nuo bulvių ir vištienos dydžio, todėl prieš išimdami patikrinkite, ar jos iškepusios.
Žingsnis 6
Išimkite patiekalą iš orkaitės ir leiskite jam šiek tiek atvėsti.
Kategorijos