Terijakio vištiena su žemės riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Terijakio vištiena su žemės riešutais

Terijakio padažas kilęs iš kelių japoniškų žodžių, kurie, išvertus į rusų kalbą, reiškia šias dvi sąvokas: kepti ir blizgėti. Visa tai susiję su tuo, kad gaminant maistą su šiuo padažu ingredientai kepami iki karamelizacijos, o tai savo ruožtu suteikia patiekalui blizgesio. Dažniausiai šiame padaže kepama žuvis, įvairių rūšių mėsa ir daržovės.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
183 kcal.
Baltymai
19 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Terijakio vištiena su žemės riešutais Žingsnis 1
Kepkite vištieną ant didelės ugnies, kol ji pabals. Sudėkite padažą ir žemės riešutus. Toliau maišydami kepkite dar 10 minučių. Nepamirškite nuolat maišyti.

Žingsnis 2

Terijakio vištiena su žemės riešutais Žingsnis 2
Į vištieną sudėkite supjaustytas daržoves. Kepkite dar 10 minučių. Trintą česnaką sumaišykite su prieskoniais ir viską suberkite į bendrą indą. Toliau kepkite dar 5 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos