Publikavimo data: 2025-08-18
Terijakio vištiena su žemės riešutais
Terijakio padažas kilęs iš kelių japoniškų žodžių, kurie, išvertus į rusų kalbą, reiškia šias dvi sąvokas: kepti ir blizgėti. Visa tai susiję su tuo, kad gaminant maistą su šiuo padažu ingredientai kepami iki karamelizacijos, o tai savo ruožtu suteikia patiekalui blizgesio. Dažniausiai šiame padaže kepama žuvis, įvairių rūšių mėsa ir daržovės.
Žingsnis 1
Kepkite vištieną ant didelės ugnies, kol ji pabals. Sudėkite padažą ir žemės riešutus. Toliau maišydami kepkite dar 10 minučių. Nepamirškite nuolat maišyti.
Žingsnis 2
Į vištieną sudėkite supjaustytas daržoves. Kepkite dar 10 minučių. Trintą česnaką sumaišykite su prieskoniais ir viską suberkite į bendrą indą. Toliau kepkite dar 5 minutes.
Kategorijos