Publikavimo data: 2024-02-04
Teriyaki vištiena su makaronais receptas
Už Japonijos ribų "teriyaki" - taip vadinami patiekalai, gaminami naudojant šį tradicinį saldų padažą. Pavyzdžiui, vištiena kepama šio padažo marinate, tačiau yra vienas svarbus dalykas: ji kepama būtent iki blizgesio, kuris atsiranda dėl karamelizacijos. Taigi patiekalas bus blizgus ir išvaizdos, ir skonio atžvilgiu.
Žingsnis 1
Porus supjaustykite plonais žiedais, o morkas - plonais griežinėliais. Cukiniją, papriką ir vištienos filė supjaustykite kubeliais. Vištienos filė užpilkite 40 ml terijakio padažo, išmaišykite ir palikite 30 minučių. Makaronus virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Keptuvėje su įkaitintu aliejumi pakepinkite porus ir morkas, kol jie taps auksiniai ir minkšti.
Žingsnis 3
Sudėkite padaže esančią vištienos filė į daržoves ir maišydami kepkite, kol mėsa pabals. Tada sudėkite cukiniją ir papriką ir kepkite dar apie 10 minučių.
Žingsnis 4
Sudėkite makaronus į keptuvę, supilkite likusį terijakio padažą, troškinkite minutę ir patiekite.
Kategorijos