Teriyaki vištiena su makaronais receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Teriyaki vištiena su makaronais receptas

Už Japonijos ribų "teriyaki" - taip vadinami patiekalai, gaminami naudojant šį tradicinį saldų padažą. Pavyzdžiui, vištiena kepama šio padažo marinate, tačiau yra vienas svarbus dalykas: ji kepama būtent iki blizgesio, kuris atsiranda dėl karamelizacijos. Taigi patiekalas bus blizgus ir išvaizdos, ir skonio atžvilgiu.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
127 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
7 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Teriyaki vištiena su makaronais receptas Žingsnis 1
Porus supjaustykite plonais žiedais, o morkas - plonais griežinėliais. Cukiniją, papriką ir vištienos filė supjaustykite kubeliais. Vištienos filė užpilkite 40 ml terijakio padažo, išmaišykite ir palikite 30 minučių. Makaronus virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.

Žingsnis 2

Teriyaki vištiena su makaronais receptas Žingsnis 2
Keptuvėje su įkaitintu aliejumi pakepinkite porus ir morkas, kol jie taps auksiniai ir minkšti.

Žingsnis 3

Teriyaki vištiena su makaronais receptas Žingsnis 3
Sudėkite padaže esančią vištienos filė į daržoves ir maišydami kepkite, kol mėsa pabals. Tada sudėkite cukiniją ir papriką ir kepkite dar apie 10 minučių.

Žingsnis 4

Teriyaki vištiena su makaronais receptas Žingsnis 4
Sudėkite makaronus į keptuvę, supilkite likusį terijakio padažą, troškinkite minutę ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos