Tikras bulvių gratinas su prancūzišku sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Tikras bulvių gratinas su prancūzišku sūriu

Prancūzų virėjai, išradę gratiną, pasinaudojo slavų, kurie mėgo bulves, jausmais. Iš tiesų, paprastos bulvės su sūriu, grietinėle ir kvepiančiomis žolelėmis jau tapo aukštosios virtuvės patiekalu. Ir... užkariauja net tų, kurie šiai daržovei yra abejingi, širdis. Produktų rinkinys nedidelis: bulvės, šiek tiek viso kito, kelios manipuliacijos - ir į orkaitę. Apskritai tai užtrunka labai nedaug laiko, bet yra skanu!
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
147 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Tikras bulvių gratinas su prancūzišku sūriu Žingsnis 1
Bulves supjaustykite plonais griežinėliais. Kepimo skardą išklokite folija ir sudėkite bulves pirmuoju sluoksniu, visiškai uždengdami dugną. Pabarstykite druska, pipirais ir raudonėliais.

Žingsnis 2

Tikras bulvių gratinas su prancūzišku sūriu Žingsnis 2
Bulves užpilkite grietinėle. Ant viršaus užbarstykite stambiai tarkuoto sūrio. Tada tokiu pat būdu sudėkite antrąjį sluoksnį.

Žingsnis 3

Tikras bulvių gratinas su prancūzišku sūriu Žingsnis 3
Dėkite gratiną į 190 laipsnių įkaitintą orkaitę 25 minutėms. Tada apibarstykite patiekalą ant viršaus likusiu tarkuotu sūriu, padidinkite temperatūrą iki 210 laipsnių ir laikykite orkaitėje, kol sūris išsilydys.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos