Publikavimo data: 2024-05-26
Tikras bulvių gratinas su prancūzišku sūriu
Prancūzų virėjai, išradę gratiną, pasinaudojo slavų, kurie mėgo bulves, jausmais. Iš tiesų, paprastos bulvės su sūriu, grietinėle ir kvepiančiomis žolelėmis jau tapo aukštosios virtuvės patiekalu. Ir... užkariauja net tų, kurie šiai daržovei yra abejingi, širdis. Produktų rinkinys nedidelis: bulvės, šiek tiek viso kito, kelios manipuliacijos - ir į orkaitę. Apskritai tai užtrunka labai nedaug laiko, bet yra skanu!
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite plonais griežinėliais. Kepimo skardą išklokite folija ir sudėkite bulves pirmuoju sluoksniu, visiškai uždengdami dugną. Pabarstykite druska, pipirais ir raudonėliais.
Žingsnis 2
Bulves užpilkite grietinėle. Ant viršaus užbarstykite stambiai tarkuoto sūrio. Tada tokiu pat būdu sudėkite antrąjį sluoksnį.
Žingsnis 3
Dėkite gratiną į 190 laipsnių įkaitintą orkaitę 25 minutėms. Tada apibarstykite patiekalą ant viršaus likusiu tarkuotu sūriu, padidinkite temperatūrą iki 210 laipsnių ir laikykite orkaitėje, kol sūris išsilydys.
Kategorijos