Publikavimo data: 2025-08-17
Tikras Leningrado rassolnik.
Nereikia būti garsiu virėju, kad žinotum, kas yra Leningrado rassolnik. Šis sovietinės virtuvės patiekalas per daugelį metų sugebėjo užkariauti milijonų žmonių širdis ne tik posovietinėse šalyse, bet ir už jų ribų. Šios sriubos pagrindas, žinoma, yra sūdyti agurkai ir perlovka, tačiau dažnai šeimininkės, norėdamos atnaujinti patiekalą, bando šiek tiek pakeisti gaminimo būdus ar ingredientus. Pavyzdžiui, Leningrado rassolnik pradeda žaisti naujomis spalvomis, jei į jį įdedama salierų.
Žingsnis 1
Į didelį puodą sudėkite visą mėsos gabalą, svogūną ir morkas. Į puodą supilkite 5 litrus vandens ir viską užvirinkite. Į sultinį įberkite lauro lapą ir juodųjų pipirų ir virkite apie 2 val.
Žingsnis 2
Perlines kruopas užpilkite vandeniu santykiu 1:2 ir virkite 40 minučių ant vidutinės ugnies, kol suminkštės. Išvirusias kruopas išmeskite į sietelį ir perliekite vėsiu vandeniu.
Žingsnis 3
Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną, morką ir saliero šaknį. Kepkite svogūnus augaliniame aliejuje, kol suminkštės, tada sudėkite morkas, salierus ir pomidorų pastą ir kartu troškinkite apie 5 minutes.
Žingsnis 4
Po 2 valandų jautienos sultinį perkoškite ir mėsą supjaustykite mažais gabalėliais. Grįžkite sultinį ant viryklės ir užvirinkite. Sudėkite kubeliais supjaustytas bulves ir virkite apie 15 minučių.
Žingsnis 5
Kai bulvės bus beveik paruoštos. Į sriubą sudėkite kepsnį, perlines kruopas, kubeliais supjaustytus agurkus ir mėsą. Viską kartu virkite dar 15 minučių. Baigiant virti įpilkite agurkų sūrymo, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Kategorijos