Publikavimo data: 2025-08-18
Tikri barščiai
Sriuba, kurią dievina ir vaikai, ir suaugusieji. Gražūs šviesūs, šiek tiek saldūs barščiai su rūgštelės prieskoniu.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite bulves, burokėlius, morkas, svogūnus ir česnakus. Burokėlius ir morkas sutarkuokite stambia tarka, o svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite. Į procesą įdėkite viryklę, kad išvirtų vištienos rūkyti kakleliai, užvirkite ir virkite ant vidutinės ugnies apie 5-7 minutes (jei pasirinkote kitą mėsos rūšį, dėl to gali pasikeisti virimo laikas, kiaulieną geriau virti apie valandą ir tik tada toliau virti pagal receptą). Taip pat galite įdėti šviežių kopūstų, juos reikės sudėti prieš bulves.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite kubeliais, sudėkite į puodą, užvirinkite vandenį ir virkite ant vidutinės ugnies 7-10 minučių. Lengvai pagardinkite druska.
Žingsnis 3
Kol bulvės ir kakleliai verda, įkaitinkite keptuvę, pirmiausia suberkite svogūnus, šiek tiek pakepinkite, sudėkite morkas, atskirai šiek tiek pakepinkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 2 minutes.
Žingsnis 4
Sudėkite burokėlius.
Žingsnis 5
Į burokėlius įpilkite šiek tiek sultinio iš puodo, taip pat įpilkite citrinos sulčių, acto, druskos (jei norite, galite įberti juodųjų pipirų, prieskonių), viską išmaišykite ir troškinkite apie 5 minutes, retkarčiais pamaišydami. Pabaigoje įdėkite česnako.
Žingsnis 6
Paruošę perpilkite į puodą, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite ant silpnos ugnies apie 5 minutes. Išjunkite ir palikite pastovėti apie 15 minučių.
Kategorijos