Publikavimo data: 2024-03-26
Tikroji abchazų adžika
Šiandien gaminsime tikrą Kaukazo adžiką, kuriai būdingas aštrumas, sultingumas ir pikantiškas skonis! Pats žodis "ajika" yra abchazų kilmės ir verčiamas kaip "druska". Adžika gali būti naudojama kaip į pastą panašus prieskonis - dedamas į sriubas, mėsos, paukštienos ir net žuvies marinatus. Adžika suteikia patiekalui nuostabų skonį ir puikų aromatą!
Žingsnis 1
Česnakų galvutes ir aitriąsias paprikas suberkite į maišytuvo dubenį.
Žingsnis 2
Nupjaukite žalumynų kotelius ir sudėkite juos į dubenį su daržovėmis. Į maišytuvą įpilkite šiek tiek verdančio vandens.
Žingsnis 3
Mišinį gerai išplakite, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 4
Gautą adžiką supilstykite į stiklainius ir uždarykite dangteliu. Stiklainius reikėtų iš anksto sterilizuoti. Abchazijos adžiką laikykite vėsioje vietoje.
Kategorijos