Publikavimo data: 2024-06-09
Tinginio vištienos krūtinėlė
Skanus ir sveikas patiekalas iš vištienos krūtinėlės ir labai nedidelio kiekio produktų. Dėl grietinės ir česnakų padažo mėsa būna minkšta ir sultinga. Kad patiekalas maksimaliai įsigertų į marinatą, marinuokite jį vieną dieną šaldytuve. Žinoma, jei reikia, paukštieną galite marinuoti trumpiau.
Žingsnis 1
Padarykite įstrižus pjūvius abiejose filė pusėse, vos ne ties viduriu. Atidėkite mėsą į šalį ir paruoškite padažą.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite česnaką ir supilkite jį į grietinę. Į grietinės padažą pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Krūtinėles tolygiai aptepkite grietinės ir česnakų padažu. Kiekvieną atskirai suvyniokite į maistinę plėvelę ir 24 val. padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 4
Po dienos išvyniokite ir nuimkite foliją. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir sudėkite krūtinėles. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 40-45 min.
Kategorijos