Publikavimo data: 2024-04-14
Tinginių lazanija
Tinginių lazanijos receptas neapsieina be bešamelio padažo. Nepaisant to, kad jis aktyviai naudojamas ruošiant itališkus patiekalus, Prancūzijoje jį sukūrė karališkasis virėjas François de La Varenne'as. Tai įvyko valdant Liudvikui XIV.
Žingsnis 1
Paruoškite Bolonijos padažą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kepkite svogūną 5-7 minutes, kol taps auksinės spalvos. Tada perkelkite jį į dubenį. Gautame svogūnų aliejuje apkepkite maltą mėsą. Ją pasūdykite ir papipirinkite, sudėkite pomidorų pastą, susmulkintas žoleles ir česnaką. Išmaišykite. Tada vėl grąžinkite svogūnus į keptuvę. Padažą troškinkite po dangčiu apie 10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite bešamelio padažą. Puode ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir išmaišykite. Kepkite, kol taps auksinės spalvos. Tada supilkite pieną ir druską. Maišykite iki vientisos masės. Kai tik padažas sutirštės, išjunkite kaitlentę. Apytikslė gaminimo trukmė - 10 minučių.
Žingsnis 3
Sudėkite lazaniją ir iškepkite. Lazanijos lakštus sudėkite ant kepimo indo dugno. Tada sudėkite bešamelio padažą, maltą mėsą ir sūrį. Sluoksnius pakartokite kelis kartus. Viršų lazanijos pabarstykite likusiu sūriu ir užpilkite padažu. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Įdėkite indą į orkaitę 30 minučių.
Kategorijos