Tinginys Patatnikas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Tinginys Patatnikas

Šis receptas mūsų šeimoje prigijo kaip modifikuotas dranikų receptas, tačiau vietoj miltų jame naudojamas sūris. Patatnikas gaunasi sotus ir minkštas. Puikus variantas tirštai vakarienei ar pietums per trumpą laiką. Patiekalas patiks net vaikams.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
98 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.2/5 (20 bal.)

Žingsnis 1

Tinginys Patatnikas Žingsnis 1
Nulupkite bulves ir sutarkuokite jas ant grotelių. Smulkiai supjaustykite svogūnus. Taip pat sutarkuokite sirtakį.

Žingsnis 2

Tinginys Patatnikas Žingsnis 2
Sumaišykite visas sudedamąsias dalis ir atsargiai nuleiskite išsiskyrusį skystį.

Žingsnis 3

Tinginys Patatnikas Žingsnis 3
Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir supilkite tešlą, lygindami ją įprastu šaukštu.

Žingsnis 4

Uždenkite dangčiu ir virkite apie 7 minutes ant silpnos ugnies. Patatnikus apversti nelengva, todėl naudokite lėkštę.

Žingsnis 5

Uždenkite keptuvę lėkšte ir apverskite ją, laikydamiesi visų atsargumo priemonių. Tada iš lėkštės patatniką grąžinkite į keptuvę nevirta puse. Maždaug 5 minutės - ir jūsų vakarienė paruošta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, grybų patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, bulvių sezonas, bulvių patiekalai, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos