Publikavimo data: 2025-08-20
Tinginys Patatnikas
Šis receptas mūsų šeimoje prigijo kaip modifikuotas dranikų receptas, tačiau vietoj miltų jame naudojamas sūris. Patatnikas gaunasi sotus ir minkštas. Puikus variantas tirštai vakarienei ar pietums per trumpą laiką. Patiekalas patiks net vaikams.
Žingsnis 1
Nulupkite bulves ir sutarkuokite jas ant grotelių. Smulkiai supjaustykite svogūnus. Taip pat sutarkuokite sirtakį.
Žingsnis 2
Sumaišykite visas sudedamąsias dalis ir atsargiai nuleiskite išsiskyrusį skystį.
Žingsnis 3
Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir supilkite tešlą, lygindami ją įprastu šaukštu.
Žingsnis 4
Uždenkite dangčiu ir virkite apie 7 minutes ant silpnos ugnies. Patatnikus apversti nelengva, todėl naudokite lėkštę.
Žingsnis 5
Uždenkite keptuvę lėkšte ir apverskite ją, laikydamiesi visų atsargumo priemonių. Tada iš lėkštės patatniką grąžinkite į keptuvę nevirta puse. Maždaug 5 minutės - ir jūsų vakarienė paruošta!
Kategorijos