Publikavimo data: 2025-08-19
Tingus chačapuri su Adygėjos sūriu
Tingus chačapuri su sūriu galima pagaminti vos per 15 minučių, o rezultatas - sotūs ir skanūs pusryčiai ar užkandis. Šiuos skanius plokštainius geriausia gaminti su Adygėjos sūriu, tačiau tinka ir mocarelos, brynzos ar suluguni sūris. Tešla ant grietinės gaunasi minkšta ir paklusni. Pagal klasikinį receptą, prieš pradedant kepti tešlą, reikia duoti laiko jai šiek tiek pastovėti. Tačiau, kaip rodo praktika, tai nėra būtina. Rezultatas bet kuriuo atveju gaunasi labai apetitiški chačapuri.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Kiaušinio baltymą, grietinę, druską ir augalinį aliejų sumaišykite plaktuvu. Pagardinkite druska ir palaipsniui įmaišykite kvietinius miltus. Rankomis išminkykite tešlą ir padalykite ją į 4 lygias dalis.
Žingsnis 2
Paruoškite khachapuri. Kiaušinio trynį ir sviestą sumaišykite su sūriu, gerai išmaišykite. Įdarą padalykite į 4 lygias dalis. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite plonu sluoksniu, į vidurį dėkite dalį įdaro. Tešlos kraštus per vidurį suriškite, apverskite siūle žemyn ir vėl atsargiai iškočiokite. Kiekvieną khachapuri kepkite ant gerai įkaitintos sausos keptuvės po 3 minutes iš kiekvienos pusės.
Kategorijos