Publikavimo data: 2024-01-16
Tingus chačapuri su sūriu receptas
Tingus chačapuri su sūriu turi minimalius veiksmus ir ingredientus. Jei turite kiaušinį, kefyrą, miltus ir sūrį, pusė darbo jau atlikta. Juos galite kepti net neturėdami orkaitės. Tingus chačapuri kepkite ant keptuvės. Tikrai nebus nereikalingi žalumynai. Jo buvimas yra vienas pagrindinių kaukazietiško stalo principų. Jį galima patiekti su jau paruoštais plokštainiais arba įmaišyti į tešlą. Tinginio chačapurio su sūriu receptą galima papildyti ingredientais pagal savo skonį arba bet kokiais parduotuvėje pirktais padažais.
Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus ingredientus. Iš anksto sutarkuokite sūrį (bet kokį skanų ir gerai tirpstantį sūrį). Persijokite miltus per sietelį. Pasiruoškite gilų dubenį ir keptuvę su dangčiu. Išsitraukite maišytuvą, jei nemėgstate maišyti maisto produktų rankomis. Nuplaukite patiekalui papuošti skirtas žoleles.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Supilkite kefyrą į dubenį, įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos (jei sūris sūrus, papildomai druskos nereikia), išmaišykite. Supilkite sūrį ir išmaišykite iki vientisos masės. Nedidelėmis porcijomis įmaišykite miltus. Išmaišius turi gautis tiršta, vientisa masė.
Žingsnis 3
Apkepkite khachapuri. Dėkite tešlą į įkaitintą keptuvę, tolygiai paskirstykite, uždenkite ir kepkite ant silpnos ugnies apie 8 minutes, kol tešla apskrus. Apverskite. Kepkite dar 3 minutes, kol tešla paruduos. Paruoštą plokštainį dėkite ant lėkštės ir patepkite gabalėliu sviesto.
Žingsnis 4
Kaukazietiškoje virtuvėje visada gausu žolelių. Todėl prieš patiekdami patiekalą papuoškite petražolėmis, krapais ir kalendromis. Kalendra yra būtina! Norėdami paįvairinti chačapuri skonį, galite patiekti bet kokį padažą: česnakinį, pomidorų, sacebeli.
Kategorijos