Publikavimo data: 2024-01-17
Tingus chačapuri su varške receptas
Tingus chačapuri su sūriu ir varške - puikus pasirinkimas, kai neturite laiko gaminti, o stalą reikia dengti tuoj pat. Pagal receptą patiekalas keptuvėje iškepa vos per 20 minučių. Tinginių chačapuri su varške papuoš bet kokius pusryčius ar vakarienę ne tik kaip savarankiškas patiekalas, bet ir vietoj duonos. Gamindami galite rinktis bet kokį varškės sūrį ir sūrį. Svarbiausia, kad sūris būtų kietųjų veislių ir gerai išsilydytų. Khačapuri dažniausiai pasirenkamas Suluguni.
Žingsnis 1
Baigti ruošti patiekalą: patogiai išdėlioti visus ingredientus, sutarkuoti sūrį, paruošti gilų dubenį tešlai, keptuvę su dangčiu ir patepti aliejumi.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą: dubenyje išplakite kiaušinį su druska ir pipirais. Supilkite kefyrą, sudėkite varškę ir sūrį ir gerai išmaišykite. Galite maišyti rankomis arba mikseriu, svarbiausia, kad masė būtų vientisa. Nenustodami maišyti supilkite miltus. Tešla turi būti tiršta ir nenubėgti nuo šaukšto. Prireikus tirštumą reguliuokite miltais.
Žingsnis 3
Tolygiai paskirstykite tešlą keptuvėje, uždenkite ir kepkite ant silpnos ugnies apie 5 minutes, kol tešla apskrus. Apverskite. Kepkite dar 3 minutes, kol tešla paruduos. Paruoštą plokštainį dėkite į lėkštę, patepkite gabalėliu sviesto. Tai gali būti tkemali, sacebeli, česnakinis arba sūrio. Taip pat tinka grietinė.
Kategorijos