Publikavimo data: 2024-06-16
Tiršta charcho sriuba su prieskoniais
Sriuba gaunasi skani, aštri, tiršta ir sodri, bet ne per daug aštri. Tai mano kharcho versija. Ji paruošta pagal gruzinų virtuvės motyvus iš artimiausiame prekybos centre parduodamų produktų. Verdant svarbu nuosekliai ir greitai sudėti ingredientus, kol ryžiai verda, kad jie neišvirtų. Taip sriuba bus kuo skanesnė.
Žingsnis 1
Mėsą nuplaukite, užpilkite vandeniu ir, nugraibę putas, virkite apie 90 minučių. Naudojau daugiafunkcinę keptuvę, o sultinį ir mėsą pasiruošiau iš anksto. Išimkite mėsą, supjaustykite ją. Kruopščiai nuplaukite ryžius. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Į verdantį sultinį supilkite ryžius ir pagal skonį pasūdykite. Tada sudėkite svogūną ir mėsą, lauro lapą, grūstus pipirų grūdelius ir aitriąją papriką.
Žingsnis 3
Kol sriuba verda, susmulkinkite graikinius riešutus. Naudojau trintuvą. Susmulkintus graikinius riešutus suberkite į sriubą.
Žingsnis 4
Sumaišykite tkemali, pomidorų pastą ir prieskonius ir suberkite juos į sultinį.
Žingsnis 5
Kai ryžiai bus beveik paruošti, sudėkite smulkintą česnaką ir žoleles. Išimkite pipirus ir juos išmeskite. Išjunkite viryklę, palikite sriubą 5 minutes.
Kategorijos