Tom Yam sriuba su midijomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Tom Yam sriuba su midijomis

Aštrioji Tom Yum sriuba yra bene vienas garsiausių Tailando virtuvės patiekalų, itin populiarus tarp turistų ir gerai žinomas kitose šalyse. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad sriubą paruošti gana sudėtinga, nes ji stebina savo skonių įvairove - yra aštri, rūgšti, saldi ir pastebimai nuspalvinta jūros gėrybėmis. Iš tiesų paruošta tom yum sriubos pasta leidžia greitai ir lengvai paruošti šį egzotišką patiekalą net ir namuose - joje yra visų reikiamų tailandietiškų prieskonių ir prieskoninių žolelių.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
66 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 4/5
Reitingas: 4.18/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Tom Yam sriuba su midijomis Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite česnakus bei askaloninius česnakus, kol jie taps auksiniai. Sudėkite grybus ir kepkite dar 3-4 minutes. Tada sudėkite aitriąsias paprikas, išmaišykite ir ant vidutinės ugnies kepkite dar 2-3 min.

Žingsnis 2

Tom Yam sriuba su midijomis Žingsnis 2
Į daržoves supilkite vandenį ir padažą. Dubenėlyje sumaišykite "Tom yum" pastą ir kokosų pieną ir supilkite mišinį į keptuvę. Supilkite vandenį ir išmaišykite. Užvirinkite sriubą, įpilkite laimo žievelę ir sultis, sudėkite midijas ir virkite dar 5 minutes. Nuimkite sriubą nuo ugnies ir palikite 2-3 minutes pastovėti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos