Publikavimo data: 2024-03-27
"Tom Yum" su krevetėmis
"Tom Yum" yra tradicinė tailandietiška sriuba. Jos pagrindą paprastai sudaro vištienos sultinys, žuvis ir jūros gėrybės su grybais, vyšniniais pomidorais ir ryžiais. Kitas svarbus tom yam ingredientas yra kokosų pienas. Kadangi yra daug šio patiekalo variantų, kokosų pienas kartais keičiamas grietinėle arba visai nededamas. Azijietiški prieskoniai, tokie kaip laimo lapai, aštrieji pipirai, kimči pasta, imbieras, citrinžolė, šviežios laimo ir citrinos, suteikia sriubai unikalų skonį ir aromatą.
Žingsnis 1
Grybus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę.
Žingsnis 3
Stambiai sukapokite petražoles.
Žingsnis 4
Imbiero šaknį ir aitriąją papriką supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 5
Storasieniame puode įkaitinkite augalinį aliejų ir 1-2 minutes pakepinkite aitriąsias paprikas ir imbierą.
Žingsnis 6
Į puodą supilkite vištienos arba žuvies sultinį ir laimo lapus. Užvirinkite sultinį.
Žingsnis 7
Į sultinį įpilkite "Tom yum" pastos ir sojų padažo. Išmaišykite.
Žingsnis 8
Į sultinį suberkite ryžius ir grybus. Virkite 10 minučių ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 9
Kai grybai ir ryžiai bus pusiau išvirę, į sriubą sudėkite krevetes ir vyšninius pomidorus. Sriubą virkite dar 5 minutes.
Žingsnis 10
Į "Tom yum" įpilkite laimo sulčių ir kokosų pieno. Išmaišykite. Virkite sriubą dar 5 minutes ant silpnos ugnies, kol visi ingredientai išvirs.
Žingsnis 11
Sriubą pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Įberkite smulkintų petražolių.
Žingsnis 12
Krevetės tom yum paruoštos. Mėgaukitės.
Kategorijos