Publikavimo data: 2024-03-30
Tom Yum sriuba su kokosų pienu
Azijos šalių tradicinė virtuvė yra aštri ir pikantiška. Ir taip yra ne tik dėl priežasties. Maždaug XVI a. europiečiai į Aziją atvežė aitriųjų paprikų. Vietiniai gyventojai netrukus suprato, kad jos leidžia daug ilgiau išlaikyti maistą net karštame ir drėgname klimate. Klasikinę Tom Yam sriubą su kokosų pienu galima pasigaminti ir namuose.
Žingsnis 1
Paruoškite makaronus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite česnaką. Išmaišykite. Maišytuvo dubenyje sumaišykite kepintą česnaką ir aitriąsias paprikas. Supilkite mišinį į keptuvę. Virkite 10 sekundžių. Tada sudėkite laimo žievelę, citrinos sultis, imbierą ir cukrų. Kruopščiai išmaišykite. Troškinkite pastą ant silpnos ugnies 5 minutes.
Žingsnis 2
Išvirkite sriubą. Išvirusį vištienos sultinį supilkite į gilų puodą. Kaitinkite ant vidutinės ugnies. Supilkite kokosų pieną ir makaronus. Palikite virti 2 minutes, nuolat maišydami. Supilkite grybus ir krevetes. Virkite 3 minutes. Įmaišykite kalendras ir palikite 5 minutes, kad pritrauktų.
Kategorijos