Publikavimo data: 2025-08-19
Tradicinės įdarytos paprikos
Kiekviena šeima žino tokį patiekalą kaip įdarytos paprikos. Šiandien jis tvirtai įeina į daugelio tautų vasaros valgiaraštį. Įdarytų paprikų gaminimo receptas nestovi vietoje. Yra tokių receptų, kuriuose siūloma paprikas įdaryti sūriu arba varške. Kai kurie renkasi paprikas įdaryti daržovėmis, o mėsos visiškai atsisakyti. Taip pat yra įdaro su ryžiais ir daržovėmis variantas, jį paprastai renkasi vegetarai. Apskritai paprika yra universali daržovė, kurią labai lengva paruošti ir sunku sugadinti. Jos malonus kartumas puikiai dera ir su saldžiomis uogomis, ir su rūgščia varške, žolelėmis ir prieskoniais.
Žingsnis 1
Į keptuvę sudėkite svogūnus ir morkas. Pasūdykite, įdėkite pomidorų pastos ir cukraus. Kelias minutes troškinkite. Tada keptuvės turinį sudėkite ant indo, kuriame keps paprikos, dugno.
Žingsnis 2
Sumaišykite maltą mėsą su ryžiais ir svogūnais. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Įdarykite paprikas paruoštu įdaru ir lengvai apkepkite keptuvėje iš visų pusių.
Žingsnis 3
Sudėkite paprikas į tinkamą virimo indą, užpilkite vandeniu ir užvirinkite. Sudėkite paprikas ir lauro lapą, uždenkite ir virkite 40 minučių. Likus kelioms minutėms iki paprikų virimo pabaigos, grietinę sumaišykite su miltais ir suberkite į paprikas. Troškinkite dar apie 10 minučių.
Kategorijos