Publikavimo data: 2024-06-23
Tradicinis chakhokhbili su džiovintais bazilikais
Yra daugybė receptų, kaip paruošti chakhokhbili. Chakhokhbili - tai paukštienos troškinys su pomidorais ir gruziniškais prieskoniais. Tradiciškai vištiena čakhokhbili verdama su džiovintais bazilikais ir kalendromis. Šie prieskoniai yra privalomas ingredientas ruošiant tradicinį chakhokhbili. Patiekalas skanus, kvapnus, sotus ir pasižymi neįprastu aštriu gruziniškų prieskonių: baziliko, kalendros, paprikos, aštriosios raudonosios paprikos ir česnako skoniu.
Žingsnis 1
Vištieną nuplaukite ir nulupkite odą. Vištieną supjaustykite nedidelėmis porcijomis ir pasūdykite.
Žingsnis 2
Paimkite pjaustymo lentą ir aštrų peilį. Smulkiai supjaustykite iš anksto nuplautą kalendrą ir peiliu susmulkinkite džiovintą baziliką.
Žingsnis 3
Sudrėkinkite aštrų peilį šaltu vandeniu. Nuluptą svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Iš paprikų pašalinkite sėklas ir supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 4
Nuo pomidorų pašalinkite odelę. Tam juos porai minučių panardinkite į verdantį vandenį. Išimkite juos, viršuje padarykite nedidelį kryžiaus formos pjūvį, ištraukite galus ir pašalinkite odelę. Supjaustykite pomidorus į vientisą masę.
Žingsnis 5
Sudėkite vištieną į keptuvę, šiek tiek pasūdykite ir 20 minučių troškinkite jos sultyse ant silpnos ugnies. Tada sudėkite pjaustytus pomidorus, įberkite druskos ir troškinkite dar 15 minučių.
Žingsnis 6
Į keptuvę su troškinta vištiena ir pomidorais sudėkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus ir troškinkite dar 10 minučių.
Žingsnis 7
Į keptuvę prie vištienos ir daržovių sudėkite paprikas ir virkite 10 minučių.
Žingsnis 8
Į troškintą vištieną suberkite smulkintus bazilikus ir kalendras, uždarykite keptuvę dangčiu ir kepkite chakhokhbili dar 5 minutes.
Žingsnis 9
Susmulkinkite česnaką, sudėkite jį į keptuvę su troškinta mėsa ir daržovėmis, pabarstykite raudonaisiais aštriaisiais pipirais ir paprikomis ir troškinkite dar 2 minutes.
Kategorijos