Publikavimo data: 2024-06-23
Tradicinis vištienos chakhokhbili
Kaukaze plačiai paplitęs paukštienos troškinys "Chakhokhbili". Chakhokhbili kilęs iš gruziniško žodžio "khokhobi" - fazanas. Gruzijos teritorijoje anksčiau gyveno daug fazanų, todėl iš pradžių troškinys buvo gaminamas iš fazanų. Dabar šis patiekalas gaminamas iš vištienos. Šis receptas paįvairins jūsų namų valgiaraštį ir pravers kiekvienai šeimininkei: jis nėra sudėtingas, tačiau sotus ir skanus.
Žingsnis 1
Česnaką smulkiai sukapokite peiliu arba sutarkuokite tarka. Susmulkinkite žoleles. Svogūną supjaustykite stambiais kubeliais.
Žingsnis 2
Paruoštus pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Kad padažas būtų vientisesnis, prieš tai nuo pomidorų pašalinkite odelę.
Žingsnis 3
Kepkite blauzdą nepridegančioje keptuvėje be aliejaus, kol kiekviena pusė taps auksinė, maždaug 5 minutes ant didelės ugnies, tada sumažinkite ugnį.
Žingsnis 4
Kepkite svogūnus augaliniame aliejuje, kol taps auksinės spalvos, nuolat maišydami. Stebėkite, kad nesudegtų, nes kitaip bus kartūs. Į vištieną sudėkite pomidorus, pomidorų pastą ir svogūnus ir troškinkite ant silpnos ugnies 30 minučių. Likus 2-3 minutėms iki vištienos ruošimo pabaigos sudėkite česnaką ir žoleles.
Kategorijos