Tradicinis vištienos chakhokhbili pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Tradicinis vištienos chakhokhbili

Kaukaze plačiai paplitęs paukštienos troškinys "Chakhokhbili". Chakhokhbili kilęs iš gruziniško žodžio "khokhobi" - fazanas. Gruzijos teritorijoje anksčiau gyveno daug fazanų, todėl iš pradžių troškinys buvo gaminamas iš fazanų. Dabar šis patiekalas gaminamas iš vištienos. Šis receptas paįvairins jūsų namų valgiaraštį ir pravers kiekvienai šeimininkei: jis nėra sudėtingas, tačiau sotus ir skanus.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
126 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.06/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Tradicinis vištienos chakhokhbili Žingsnis 1
Česnaką smulkiai sukapokite peiliu arba sutarkuokite tarka. Susmulkinkite žoleles. Svogūną supjaustykite stambiais kubeliais.

Žingsnis 2

Tradicinis vištienos chakhokhbili Žingsnis 2
Paruoštus pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Kad padažas būtų vientisesnis, prieš tai nuo pomidorų pašalinkite odelę.

Žingsnis 3

Tradicinis vištienos chakhokhbili Žingsnis 3
Kepkite blauzdą nepridegančioje keptuvėje be aliejaus, kol kiekviena pusė taps auksinė, maždaug 5 minutes ant didelės ugnies, tada sumažinkite ugnį.

Žingsnis 4

Tradicinis vištienos chakhokhbili Žingsnis 4
Kepkite svogūnus augaliniame aliejuje, kol taps auksinės spalvos, nuolat maišydami. Stebėkite, kad nesudegtų, nes kitaip bus kartūs. Į vištieną sudėkite pomidorus, pomidorų pastą ir svogūnus ir troškinkite ant silpnos ugnies 30 minučių. Likus 2-3 minutėms iki vištienos ruošimo pabaigos sudėkite česnaką ir žoleles.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos