Publikavimo data: 2025-08-17
Trapios baklažanų salotos saldžiarūgščiame padaže su mandarinais
Šias neįprastas salotas įkvėpė Azijos virtuvė. Pagrindinį ingredientą - baklažanus - reikia apkepti, todėl prireiks daug augalinio aliejaus. Tačiau net ir tokiu atveju salotos yra gana lengvos.
Žingsnis 1
Supjaustykite baklažanus griežinėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Į dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir krakmolą. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Panardinkite baklažanų gabalėlius į tešlą.
Žingsnis 4
Į keptuvę supilkite alyvuogių aliejų ir užvirinkite. Pakepinkite baklažanus 3-4 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 5
Pomidorus ir mandarinus supjaustykite griežinėliais. Sudėkite juos prie baklažanų. Pagardinkite druska ir pipirais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Papuoškite žolelėmis.
Kategorijos