Trapios salotos su kvinojos kruopomis ir kopūstais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Trapios salotos su kvinojos kruopomis ir kopūstais

Baltymų ir vitaminų derinys yra pagrindinis vaikų ir paauglių mitybos reikalavimas. Traškios kvinojos ir lapinių kopūstų salotos, kurias galima įsidėti į pietų dėžutę, leidžia tėvams nesirūpinti moksleivio maitinimu dienos metu. Turtinga baltymais ir aminorūgštimis kvinoja pasotins, o kopūstai ir morkos suteiks kasdienę vitaminų dozę.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
213 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
33 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.27/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Trapios salotos su kvinojos kruopomis ir kopūstais Žingsnis 1
Išvirkite kvinoją. Supilkite kvinoją į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu ir iš karto nusausinkite. Į puodą įpilkite 0,5 puodelio vandens (apie 100 ml), įberkite druskos ir maišydami virkite ant mažos ugnies 10-15 minučių, kol suminkštės. Nusunkite vandenį, jei jo liko po virimo, ir atvėsinkite kruopas.

Žingsnis 2

Trapios salotos su kvinojos kruopomis ir kopūstais Žingsnis 2
Supjaustykite daržoves ir paruoškite padažą. Morkas ir kopūstus supjaustykite plonais griežinėliais. Smulkiai supjaustykite petražoles. Atskirame inde sumaišykite alyvuogių aliejų, pipirų padažą, cukrų ir viską išmaišykite.

Žingsnis 3

Trapios salotos su kvinojos kruopomis ir kopūstais Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Į morkas ir kopūstus sudėkite kvinoją, suberkite petražoles, rūgštynes, supilkite padažą ir gerai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos