Publikavimo data: 2024-05-25
Trapios salotos su kvinojos kruopomis ir kopūstais
Baltymų ir vitaminų derinys yra pagrindinis vaikų ir paauglių mitybos reikalavimas. Traškios kvinojos ir lapinių kopūstų salotos, kurias galima įsidėti į pietų dėžutę, leidžia tėvams nesirūpinti moksleivio maitinimu dienos metu. Turtinga baltymais ir aminorūgštimis kvinoja pasotins, o kopūstai ir morkos suteiks kasdienę vitaminų dozę.
Žingsnis 1
Išvirkite kvinoją. Supilkite kvinoją į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu ir iš karto nusausinkite. Į puodą įpilkite 0,5 puodelio vandens (apie 100 ml), įberkite druskos ir maišydami virkite ant mažos ugnies 10-15 minučių, kol suminkštės. Nusunkite vandenį, jei jo liko po virimo, ir atvėsinkite kruopas.
Žingsnis 2
Supjaustykite daržoves ir paruoškite padažą. Morkas ir kopūstus supjaustykite plonais griežinėliais. Smulkiai supjaustykite petražoles. Atskirame inde sumaišykite alyvuogių aliejų, pipirų padažą, cukrų ir viską išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Į morkas ir kopūstus sudėkite kvinoją, suberkite petražoles, rūgštynes, supilkite padažą ir gerai išmaišykite.
Kategorijos