Publikavimo data: 2025-08-17
Traškios bulvės su morkomis orkaitėje
Paprastas ir sotus patiekalas. Jį galima valgyti kaip atskirą patiekalą arba patiekti kaip garnyrą prie žuvies ar mėsos.
Žingsnis 1
Bulves nulupkite, nuplaukite, supjaustykite šiek tiek mažesniais nei centimetro storio griežinėliais.
Žingsnis 2
Nuluptas morkas supjaustykite ne storesniais nei pusės centimetro apskritimais.
Žingsnis 3
Ant kepimo skardos sudėkite morkas tankiu sluoksniu, kad visiškai uždengtų dugną.
Žingsnis 4
Ant morkų dėkite bulvių apskritimus kaip antrą ir trečią sluoksnį.
Žingsnis 5
Supilkite aliejų. Pipirai. Druska. Supilkite vandenį.
Žingsnis 6
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Įdėkite kepimo skardą. Kepkite bulves ir morkas orkaitėje apie 40 minučių, kol paruduos, tada uždenkite folija ir palikite dar 20 minučių.
Kategorijos