Publikavimo data: 2024-10-21
Traškios salotos su mocarela, vyšniniais pomidorais ir avokadais
Avokadas jau seniai tapo sveikos gyvensenos simboliu. Šiame egzotiškame vaisiuje yra mononesočiųjų riebalų rūgščių, o tai labai neįprasta vaisiams. Dėl folio rūgšties, B grupės vitaminų, kalio, magnio ir cinko kiekio avokadus gerbia ir veganai, ir keto dietos šalininkai. Tačiau net jei nesilaikote jokios dietos, avokadus pamėgsite dėl subtilaus riešutų skonio, kurį suteikia švelnus, sviestinis minkštimas. Prie avokadų pridėjus traškių salotų lapų, šviežių vyšninių pomidorų ir baltymų turtingo mocarelos sūrio, šis patiekalas tampa išties visaverčiu lengvos vakarienės patiekalu, o marinuoti raudonieji svogūnai suteikia pikantiškumo.
Žingsnis 1
Atskirame dubenyje sumaišykite balzaminį actą, šiek tiek druskos ir juodųjų pipirų, į tą patį dubenį sudėkite smulkintus svogūnus ir sumaišykite su marinatu, atidėkite į šalį 10 minučių.
Žingsnis 2
Tuo tarpu rankomis suplėšykite salotų lapus ir perpjaukite vyšninius pomidorus per pusę. Nulupkite avokadą, išimkite sėklas ir supjaustykite dideliais kubeliais. Įmaišykite druską ir visus likusius prieskonius.
Žingsnis 3
Sudėkite salotas - į didelę plokščią lėkštę sudėkite salotų lapus, ant viršaus uždėkite vyšnių puseles, avokado skilteles ir mocarelos rutuliukus. Ant viršaus išdėliokite marinuotus svogūnus ir pabarstykite salotas druskos ir prieskonių mišiniu. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Kategorijos