Publikavimo data: 2024-06-22
Traškios salotos su vištienos filė
Traškios salotos gaminamos iš vištienos, skrebučių, šviežių salotų lapų, daržovių ir kietojo sūrio. Kietajame sūryje yra daug vertingų medžiagų, pavyzdžiui, baltymų, riebalų rūgščių, vitaminų ir mineralų. Geras pasirinkimas būtų gruyere sūris, pasižymintis aštriu, pikantišku aromatu ir riešutų skoniu. Tinka ir edamas, rusiškas sūris ar parmezanas. Rukola puikiai dera su sūriu, jo aštrios natos suteiks salotoms gyvo skonio, ypač kontrastuojant su traškiomis neutraliomis aisbergo ir švelniomis salotomis.
Žingsnis 1
Išvirkite vištieną. Supilkite vandenį į puodą, įberkite druskos ir prieskonių pagal skonį. Užvirinkite vandenį ir sudėkite vištienos gabalėlius. Virkite, kol išvirs. Tai užtruks maždaug 15-20 minučių. Tada atvėsinkite mėsą ir atskirkite ją į pluoštus.
Žingsnis 2
Apkepkite salotoms skirtus skrebučius. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų. Supilkite riekelėmis pjaustytą duoną, gerai išmaišykite ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos. Po to sudėkite skrebučius ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite augalinį aliejų ir actą, tada įspauskite česnaką. Įberkite druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite šakute.
Žingsnis 4
Sudėkite salotas. Į salotinės dugną rankomis suberkite žaliąsias salotas. Išdėliokite ingredientus: vištieną, agurkus, svogūnus ir sūrį. Viską užpilkite salotų padažu ir išmaišykite.
Kategorijos