Traškučiai katile pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Traškučiai katile

Iškepę keptas bulvytes ant ugnies, galite užkariauti artimųjų širdis ir skrandžius. Katile bulvės įgauna nepakartojamą skonį ir tampa labai skanios bei traškios. Bulvytės katile iškepa greitai, todėl reikia atidžiai sekti gaminimo procesą. Kepant bulvių batonėliai turi ramiai plūduriuoti katile, kad tolygiai pasidengtų rusva plutele. Todėl kepti reikėtų nedidelėmis partijomis.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
478 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
50 g
Angliavandeniai
8 g
Alergenai: Maisto priedai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.29/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Traškučiai katile Žingsnis 1
Paruoškite katilą. Įkaitinkite katilą ant didelės ugnies ir supilkite į jį aliejų. Aliejų įkaitinkite iki virimo ant didelės ugnies.

Žingsnis 2

Traškučiai katile Žingsnis 2
Kepkite bulvytes katilėlyje. Lėtai sudėkite bulves į įkaitintą katilą. Bulvės turi būti visiškai apsemtos aliejaus ir laisvai jame plūduriuoti. Kepkite, kol bulvės paruduos, 5-7 minutes. Išimkite bulvytes iš katilo dantytu šaukštu į lėkštę, pasūdykite ir išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, grybų patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, bulvių sezonas, bulvių patiekalai, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos