Publikavimo data: 2024-04-08
Traškučiai orkaitėje
Skanūs, aromatingi orkaitėje kepti traškučiai yra puikus garnyras pietums. Kaip tinkamai iškepti bulvytes orkaitėje, kad jų išorė būtų traški, o vidus - iškepęs? Tai lengva padaryti namuose, naudojantis žingsnis po žingsnio kepimo receptu. Rinkitės rafinuotą arba dezodoruotą aliejų. Bulvytes galite kepti orkaitėje nesugaišdami daug laiko.
Žingsnis 1
Paruoškite bulves. Giliame dubenyje bulves gausiai apšlakstykite aliejumi, suberkite česnaką, prieskonius ir išmaišykite. Patarimas: prieš siunčiant į orkaitę svarbu nepridėti druskos, nes ji neleis bulvėms apskrusti.
Žingsnis 2
Iškepkite bulvytes orkaitėje. Kepimo skardą išklokite pergamentu ir sudėkite ant jo bulvių šiaudelius. Dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 30-40 minučių. Praėjus 10 minučių nuo kepimo pradžios, patikrinkite bulves ir, jei reikia, apverskite jas. Iškepusias bulves pasūdykite ir patiekite.
Kategorijos