Traškučiai orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Traškučiai orkaitėje

Skanūs, aromatingi orkaitėje kepti traškučiai yra puikus garnyras pietums. Kaip tinkamai iškepti bulvytes orkaitėje, kad jų išorė būtų traški, o vidus - iškepęs? Tai lengva padaryti namuose, naudojantis žingsnis po žingsnio kepimo receptu. Rinkitės rafinuotą arba dezodoruotą aliejų. Bulvytes galite kepti orkaitėje nesugaišdami daug laiko.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
182 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
13 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.07/5 (15 bal.)

Žingsnis 1

Traškučiai orkaitėje Žingsnis 1
Paruoškite bulves. Giliame dubenyje bulves gausiai apšlakstykite aliejumi, suberkite česnaką, prieskonius ir išmaišykite. Patarimas: prieš siunčiant į orkaitę svarbu nepridėti druskos, nes ji neleis bulvėms apskrusti.

Žingsnis 2

Traškučiai orkaitėje Žingsnis 2
Iškepkite bulvytes orkaitėje. Kepimo skardą išklokite pergamentu ir sudėkite ant jo bulvių šiaudelius. Dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 30-40 minučių. Praėjus 10 minučių nuo kepimo pradžios, patikrinkite bulves ir, jei reikia, apverskite jas. Iškepusias bulves pasūdykite ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, grybų patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, bulvių sezonas, bulvių patiekalai, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos