Publikavimo data: 2024-04-08
Traškučiai su vištiena
Traškučiai su vištiena - puikūs pietūs visai šeimai. Traškios bulvytės ir švelni vištiena puikiai dera tarpusavyje ir gali paįvairinti kasdienį valgiaraštį. Ruošiant reikės prinokusių bulvių ir vištienos šlaunelių. Jei norite, vietoj vištienos šlaunelių galite naudoti bet kurią kitą vištienos dalį.
Žingsnis 1
Apkepkite bulvytes. Gilią keptuvę storu dugnu statykite ant vidutinės ugnies. Supilkite augalinį aliejų ir palaukite, kol užvirs. Aliejus turėtų šiek tiek spragsėti, o paviršiuje turėtų atsirasti nedidelių burbuliukų. Jis įkaito ir yra paruoštas kepti. Aliejui užvirus, į keptuvę įmeskite nedidelę porciją bulvių. Aliejus turi visiškai apsemti bulves. Kepkite 5 minutes, kol bulvės taps auksinės spalvos. Per tą laiką bulvės paruduos, taps traškios iš viršaus ir minkštos viduje. Išimkite bulvių batonėlius iš keptuvės dugniniu šaukštu, palaukite, kol išsiskirs aliejus, ir perkelkite į dubenį. Taip kepkite kitas porcijas. Sudėkite bulvytes ant popierinio rankšluosčio ir lengvai pasūdykite.
Žingsnis 2
Apkepkite cukinijų gabalėlius. Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė bulvės, apkepkite cukinijų juosteles, kol jos taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Paruoškite citrinos druskos bulvytėms ir cukinijoms. Dubenyje sumaišykite tarkuotą citrinos žievelę ir druską. Kruopščiai sumalkite.
Žingsnis 4
Apkepkite vištienos šlauneles. Pastatykite keptuvę ant ugnies, supilkite aliejų ir įkaitinkite. Sudėkite griežinėliais pjaustytus svogūnus ir kepkite, kol taps permatomi. Supilkite pusiau saldų vyną ir retkarčiais pamaišydami troškinkite, kol jis išgaruos. Į keptuvę sudėkite vištieną, šiek tiek pasūdykite ir papipirinkite. Kepkite iš visų pusių, kol apskrus. Iškepusią vištieną perkelkite į dubenį.
Žingsnis 5
Sudėkite ingredientus. Giliame dubenyje sumaišykite bulvytes ir cukinijas, įberkite citrininės druskos ir išmaišykite. Tada atsargiai perkelkite bulves, cukinijas ir vištienos šlauneles į lėkštę.
Kategorijos