Publikavimo data: 2025-08-17
Traškūs lašišos tartaletai
Tartaletės - tai nedideli krepšeliai, į kuriuos įdedama beveik bet kokio įdaro. Tartaletės yra geriausias šaltas užkandis, kuris papuoš ne tik šventinį stalą, bet ir bet kokį renginį. Užkandžiai tartaletėse gali būti įvairūs: saldūs, su grybais, sūriu. Įdarą rinkitės pagal savo skonį ir norą. Tartaletės tinka ir paprastam bei greitam užkandžiui, ir kaip užkandis gamtoje ar darbe. Įdaryti bet kokiu įdaru, jie gaunasi ne tik gražūs, bet ir labai skanūs bei sotūs.
Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę ir ištirpinkite sviestą. Į sviestą sudėkite špinatus ir kelias minutes pakepinkite ant silpnos ugnies. Būtinai pasūdykite špinatus ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Kiaušinius įmuškite į patogų dubenį. Supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite šakute arba plaktuvu. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Šaltą kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite ant jos špinatais ir šviežios lašišos kubeliais įdarytas tartaletes.
Žingsnis 4
Užpilkite padažą ant įdarytų tartaletų ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Kad būtų lengviau tarkuoti sūrį, kurį laiką palaikykite jį šaldytuve, kad sukietėtų, arba patepkite tarkavimo mašiną augaliniu aliejumi. Dėkite tartaletes į orkaitę ir kepkite 25 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos