Triušiena su grietinėle, sojų padažu ir svogūnais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Triušiena su grietinėle, sojų padažu ir svogūnais

Triušiena su grietinėle, sojų padažu ir svogūnais - tai patiekalas, kuris puikiai tinka sveikos mitybos principų šalininkų valgiaraščiui. Triušiena yra dietinė mėsa, nesukelianti alergijos. Pirkdami skerdieną, rinkitės tokią, kuri sveria ne daugiau kaip 2,5 kg. Tokia mėsa yra švelniausia ir sultingiausia. Būtinai pirkite triušį su viena nešukuota koja su vilna ir nagais. Jei jų nėra, paprašykite tai patvirtinančių dokumentų. Prieš kepdami nupjaukite riebalus nuo pilvo ir letenų - nuo jų sklinda nemalonus kvapas.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
167 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.08/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Triušiena su grietinėle, sojų padažu ir svogūnais Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite pusiau arba ketvirčiais, o citriną - pusiau. Supjaustykite triušį gabaliukais, užpilkite sojų padažu, išmaišykite ir palikite šaldytuve 30 minučių.

Žingsnis 2

Triušiena su grietinėle, sojų padažu ir svogūnais Žingsnis 2
Po to perkelkite į aliejumi pateptą formą. Įdėkite citriną, neluptas česnako skilteles ir svogūną. Pabarstykite čiobreliais ir rozmarinais, druska, pipirais ir supilkite grietinėlę. Kepkite valandą 180 °C temperatūroje. Prieš patiekdami apibarstykite smulkintomis žolelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos