Publikavimo data: 2024-09-17
Triušiena su grietinėle, sojų padažu ir svogūnais
Triušiena su grietinėle, sojų padažu ir svogūnais - tai patiekalas, kuris puikiai tinka sveikos mitybos principų šalininkų valgiaraščiui. Triušiena yra dietinė mėsa, nesukelianti alergijos. Pirkdami skerdieną, rinkitės tokią, kuri sveria ne daugiau kaip 2,5 kg. Tokia mėsa yra švelniausia ir sultingiausia. Būtinai pirkite triušį su viena nešukuota koja su vilna ir nagais. Jei jų nėra, paprašykite tai patvirtinančių dokumentų. Prieš kepdami nupjaukite riebalus nuo pilvo ir letenų - nuo jų sklinda nemalonus kvapas.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite pusiau arba ketvirčiais, o citriną - pusiau. Supjaustykite triušį gabaliukais, užpilkite sojų padažu, išmaišykite ir palikite šaldytuve 30 minučių.
Žingsnis 2
Po to perkelkite į aliejumi pateptą formą. Įdėkite citriną, neluptas česnako skilteles ir svogūną. Pabarstykite čiobreliais ir rozmarinais, druska, pipirais ir supilkite grietinėlę. Kepkite valandą 180 °C temperatūroje. Prieš patiekdami apibarstykite smulkintomis žolelėmis.
Kategorijos