Publikavimo data: 2025-08-17
Triušis baltajame vyne
Triušiena yra unikalus dietinis produktas, 100 g triušienos yra 20-25 g baltymų ir apie 10 g sveikųjų riebalų. Be to, triušienoje gausu kalio, geležies ir cinko. Dėl to reguliariai maiste vartojama triušiena padeda išvengti daugelio ligų. Be to, jauno triušio mėsa yra labai švelnaus skonio ir laikoma viena švariausių nuo kenksmingų cheminių priemaišų rūšių. Juk šis gyvūnas yra labai išrankus maistui - nitratais prisotinto maisto ar augimui skirtų vaistų triušis tiesiog nevalgys.
Žingsnis 1
Nuplaukite triušieną vandenyje ir nusausinkite ant rankšluosčio. Supjaustykite ją porcijomis ir dar kartą nuplaukite, kad pašalintumėte atplaišas. Užpilkite triušienos gabalėlius baltuoju vynu giliame dubenyje, uždenkite maistine plėvele, lėkšte arba dangčiu ir palikite šaldytuve 6 valandoms.
Žingsnis 2
Nuplaukite ir pusžiedžiais supjaustykite baltuosius svogūnus, pasiruoškite miltus ir augalinį aliejų triušienai kepti.
Žingsnis 3
Išimkite mėsą iš marinato, lengvai nusausinkite ją ant švaraus rankšluosčio ir iš visų pusių apvoliokite triušienos gabalėlius miltuose. Apkepkite triušieną keptuvėje iš visų pusių, tada sudėkite svogūną ir likusį marinatą. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant mažiausios ugnies apie 90 minučių. Jei skystis išverda per anksti, įpilkite šiek tiek verdančio karšto vandens.
Kategorijos