Publikavimo data: 2025-08-18
Triušis baltymų marinate per penkias minutes
Paruoškite mėsą pagal šį receptą ir nustebsite, kaip lengvai ir greitai galima iškepti bet kokią mėsą. Nesvarbu, ar tai būtų jautiena, kiauliena, ar net triušiena. Baltymų marinatas yra prancūzų išradimo šedevras. Šį lengvabūdį būtinai turėtumėte pritaikyti savo virtuvėje.
Žingsnis 1
Mėsą kepimui geriau imti šiek tiek šaldytą, kad būtų lengviau ją supjaustyti. Kiaušinį galima naudoti ir su tryniu, tačiau klasikiniame recepte naudojamas tik baltymas, todėl laikausi šio varianto.
Žingsnis 2
Svarbu: peilis turi būti aštrus, mėsą supjaustykite plonais griežinėliais (taip paprastai atrodo paruoštos kietos dešrelės). Sudėkite visus marinatui skirtus ingredientus: baltymus, druską, pipirus, rūkytą papriką, sojų padažą. Naudokite absoliučiai bet kokius prieskonius, tačiau būtent šie suteiks mėsai ryškų skonį. Gerai išmaišykite ir atidėkite porai minučių į šalį.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę storu dugnu ant didelės ugnies ir supilkite augalinį aliejų. Įmerkite mėsą į bulvių krakmolą ir kepkite dalimis po pusę minutės iš vienos pusės, paskui iš kitos. Per tą laiką ant mėsos susidarys neįtikėtinai traški ir graži plutelė, tačiau pati mėsa viduje bus minkšta ir sultinga.
Kategorijos