Triušis grietinėje su moliūgais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-22

Triušis grietinėje su moliūgais

Triušiena yra lengvai virškinama, pasižymi didele biologine verte ir yra hipoalerginė. Ši mėsos rūšis amino rūgščių ir vitaminų kiekiu pranoksta visas kitas. Triušiena grietinėje neabejotinai patiks visiems triušienos žinovams ir nepaliks abejingų baltosios mėsos gerbėjų. Ruošdami šį patiekalą galite fantazuoti, kaip tik norite, bet kokios tradicinio patiekalo korekcijos atskleis šio patiekalo skonį iš visiškai kitos pusės. Norėdami visiškai pakeisti triušieną, pabandykite pridėti saldžiųjų moliūgų, džiovintų vaisių ir prieskonių. Šiame variante nuobodi grietinė virsta nuostabaus skonio padažu, kuris triušienai suteikia minkštumo ir švelnumo.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
182 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.64/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Triušis grietinėje su moliūgais Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, morką - griežinėliais, o moliūgą - kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūnus, kol suminkštės, tada sudėkite morkas. Po poros minučių sudėkite moliūgą. Daržoves kepkite 2-3 minutes. Iškeptas daržoves be aliejaus perkelkite į storadugnį katilą.

Žingsnis 2

Triušis grietinėje su moliūgais Žingsnis 2
Išpilkite vandenį iš indo, kuriame mirko mėsa. Nusausinkite triušienos gabalėlius popieriniu rankšluosčiu, kad pašalintumėte skysčio perteklių. Išdžiovintą mėsą apkepkite iš abiejų pusių, kol paruduos, keptuvėje aliejuje, kuriame prieš tai kepė daržovės. Jei reikia, įpilkite daugiau aliejaus.

Žingsnis 3

Triušis grietinėje su moliūgais Žingsnis 3
Susmulkinkite česnaką - smulkiai sukapokite arba išspauskite per presą. Grietinę supilkite į atskirą gilią lėkštę ar dubenį. Sumaišykite grietinę su prieskoniais ir smulkintais česnakais. Įpilkite keptuvėje likusio aliejaus. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 4

Triušis grietinėje su moliūgais Žingsnis 4
Į katilą ant keptų daržovių sudėkite keptą mėsą. Tarp mėsos sudėkite abrikosus. Kepamą mėsą ir daržoves užpilkite grietinės padažu. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens. Visus produktus troškinkite ant silpnos ugnies, kol mėsa bus paruošta.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos