Publikavimo data: 2024-03-25
Triušis ir bulvės
Švelni dietinė triušiena su keptomis bulvėmis ir grybais - skanus ir aromatingas patiekalas šeimos pietums ir bet kokiai šventei. Ypatingą pikantišką skonį suteikia Provanso žolelės grietinėlėje. Prieš gaminant triušieną, geriau ją 10-12 valandų pamirkyti šaltame vandenyje, kad pašalintumėte nemalonų kvapą. Rinkitės šviežias daržoves ir grybus, kad jie nepakenktų pagaminto patiekalo skoniui.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite dideliais gabalais.
Žingsnis 2
Stambiai supjaustykite morkas. Susmulkinkite svogūną. Smulkiai sukapokite česnaką.
Žingsnis 3
Kiekvieną grybą supjaustykite į 4-8 dalis.
Žingsnis 4
Bulves supjaustykite stambiais griežinėliais jų nelupdami. Smulkiai supjaustykite žoleles ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 5
Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus ir lengvai apkepkite mėsos gabalėlius iš visų pusių po 2-3 minutes.
Žingsnis 6
Įmaišykite petražoles, druską ir Provanso žoleles, supilkite grietinėlę ir išmaišykite.
Žingsnis 7
Į kepimo indą sudėkite bulves, triušieną ir morkas. Ant viršaus pabarstykite svogūnus ir česnakus.
Žingsnis 8
Ant viršaus sudėkite grybus ir užpilkite juos grietinėle su prieskoniais. Uždenkite formą folija (blizgančia puse žemyn) ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 50-60 min.
Žingsnis 9
Patikrinkite, ar bulvės ir mėsa yra tinkami. Patiekalą galite laikyti orkaitėje dar 5-10 minučių be folijos. Tada triušienos gabalėlius su bulvėmis sudėkite į lėkštę ir papuoškite šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos